Toimiva johto ostaa Inka Oy:n

Midinvest -rahastot irtautuvat Inka Oy:stä – Toimiva johto ostaa yrityksen.

Midinvest Management Oy:n hallinnoimat rahastot, Kari Haipus ja Markku Penttilä ovat myyneet osakkeensa Inka Oy:n toimivalle johdolle ja Plan Partners Group Oy:lle. Midinvest-rahastot tulivat Inka Oy:n pääomistajaksi v. 2005 toteutetulla yrityskaupalla.

Nyt tehtävä omistusrakenteen muutos tulee mahdollistamaan yrittäjävetoisen toiminnan ja kasvun, kun Inka Oy on saatu vakaalle taloudelliselle pohjalle menestyksellisen tervehdyttämisohjelman jälkeen.

Inka Oy:n toimitusjohtajaksi nousee Jari Vesterinen, joka tähän asti on vastannut yrityksen tuotannosta, tuotekehityksestä ja laadusta. Nykyinen toimitusjohtaja Markku Penttilä jää Inka Oy:n hallitukseen.

“Inkassa on tehty viime vuosien tiukkoina aikoina oikeita asioita ja onnistuttu niissä hyvin. Midinvestin näkökulmasta tämä kauppa on onnistunut jatkumo tälle hyvälle työlle. Voimme hyvin uskoa yrityksen menestyksekkääseen tulevaisuuteen “, toteaa Midinvest Management Oy:n toimitusjohtaja Jukka-Pekka Nikula.

”Inka Oy on yli 100 vuotta vanha suomalainen yritys. Oli hienoa työskennellä sen tiimin kanssa ja varmistaa osaltaan valmistavan teollisuuden pysymistä Suomessa”, summaa kokemuksiaan Markku Penttilä.

”Inka on strategiansa mukaisesti onnistuneesti parantanut kannattavuuttaan, panostanut laatuun ja asiakaspalveluun. Nämä asiat ovat Inkan toiminnan ytimessä myös jatkossa”, painottaa Jari Vesterinen koko uuden omistajaryhmän puolesta.

 

Lisätietoja:

Jukka-Pekka Nikula, puh. 050 539 9378, Midinvest Management Oy

Jari Vesterinen, puh. 050 301 1469, Inka Oy

Inka Oy on Pohjoismaiden johtava nauhatuotteiden valmistaja ja toimittaja. Yli sadan vuoden kokemuksella, jo vuodesta 1898, Inka valmistaa korkealaatuisia kudottuja ja punottuja nauha- ja nyörituotteita. Inka-brandi on alalla kansainvälisesti erittäin tunnettu ja sitä pidetään hyvän laadun ja palvelukyvyn takeena. (www.inka.fi)

Midinvest Management Oy on pienten ja keskisuurten yritysten omistusjärjestelyihin ja kasvun rahoittamiseen erikoistunut yhtiö. Sen hallinnoimien pääomarahastojen varat ovat noin 70 miljoonaa euroa. Rahastojen suurimmat sijoittajat ovat suomalaisia institutionaalisia sijoittajia. Rahastojen salkuissa on tällä hetkellä 15 kohdeyhtiötä. www.midinvest.fi